Izvješće s 12. županijsko natjecanje u oranju Grada Zagreba

Objavljeno: 18.10.2023, autor sunset

Izvješće s 12. županijsko natjecanje u oranju Grada Zagreba

U organizaciji Udruge orača Grada Zagreba (UOGZ), u subotu, 07. listopada 2023. godine u Brezovici, održano je 12. županijsko natjecanje orača Grada Zagreba 2023. koje je svečano otvorio Emil Tuk, izaslanik gradonačelnika Grada Zagreba.

 

Na natjecanju je sudjelovalo ukupno dvanaest natjecatelja – osam u kategoriji plugova ravnjaka i četiri u kategoriji plugova premetnjaka.

 

Redoslijed u kategoriji plugova ravnjaka:

Mihael Kalaj (prvo mjesto),

Borna Meglajec (drugo mjesto),

Ivan Novoselec (treće mjesto),

Ivan Vine (četvrto mjesto),

Luka Mioković (peto mjesto),

Tihomir Milača (šesto mjesto),

Ivica Jagar (sedmo mjesto) i

Božo Dumić (osmo mjesto).

 

Redoslijed u kategoriji plugova premetnjaka:

Dubravko Kalaj (prvo mjesto),

Matko Babić (drugo mjesto),

Karlo Čuvar (treće mjesto) i

Tomislav Cerovski (odustao).

 

Prema odluci UOGZ, a radi osiguranja dovoljnog vremena za pripreme za natjecanje, prvoplasirani natjecatelji u obje kategorije stekli su pravo sudjelovanja na Državnom natjecanju u oranju Republike Hrvatske 2024. godine.

 

Natjecatelji koji će predstavljati Grad Zagreb na Državnom natjecanju u oranju Republike Hrvatske 2024. godine su Dubravko Kalaj u kategoriji plugova premetnjaka i Mihael Kalaj u kategoriji plugova ravnjaka.

Ocjenjivanje su, prema Pravilniku svjetskog natjecanja u oranju, obavili certificirani suci, Tomislav Viceban, Tomislav Sučić i Marijan Mavračić, a mjeritelji dubine oranja bili su Dubravko Čuvar i Dubravka Milača. Voditelj natjecanja i glavni sudac bio je Dario Padro. Istoga dana održana je i godišnja skupština udruge tijekom koje su primljeni  novi članovi pa Udruga orača Grada Zagreba sada broji ukupno 21 člana.

Osim nagradama sponzora za sudjelovanje za sve natjecatelje, natjecatelji su nagrađeni i priznanjima i diplomama za prvoplasirane natjecatelje u obje kategorije.

Osim zahvale svim sponzorima na njihovoj ljubaznosti i dugotrajnoj suradnji i zahvale svim sudionicima natjecanja, posebnu zahvalu upućujemo svim članovima Udruge orača Grada Zagreba koji su svojim radom i trudom omogućili ovo natjecanje.

 

Za Udrugu orača Grada Zagreba:

Dario Padro, dipl. ing. agr., predsjednik udruge